Vprašanja in odgovori

 

Spodaj postavi vprašanje in odgovorili ti bomo v najkrajšem možnem času. Za hitrejši odgovor nam lahko tudi pišeš na sofkkt@gmail.com.

Za odgovor na določeno vprašanje uporabi gumb odgovori in s tem prispevaš k preglednost.

  12 odzivov na “Vprašanja in odgovori”

 1. Živijo, mene pa zanima, če pavziram in nimam opravljene samo matematike (smer kemija), ali lahko opravljam kaksen izpit iz drugega letnika? Ali je to mogoče le pri ponavljajočih?

 2. Pozdravljeni, zanima me kakšne so razlike (predvsem kar se tiče zahtevnosti in tega da predmeti niso enaki) med programoma kemijske tehnologije v Ljubljani in Mariboru, ter če je možno po uspešno opravljenem prvem letniku nap. v Mariboru se v 2. letnik istega programa prepisati na Ljubljansko fakulteto.

  Lp

 3. Pozdravljeni,

  Sem bodoča študentka in me zanima, ali potrebujem svojo haljo, zaščitna očala … Oz. Ali se to da kupiti pri vas?

  Najlepša hvala za odgovor

  • Pozdravljena,

   Na vseh laboratorijskih vajah nujno potrebuješ haljo in očala. V 1. tednu študija te bodo seznanili s pravili varnega dela. Na predavanju, ki je obvezno, ti bodo povedali kje lahko vse skupaj kupiš. Do sedaj je fakulteta vsako leto organizirala prodajo zaščitne opreme (mislim da 1. ali 2. teden v oktobru). Za vse skupaj boš pravočasno obveščena. Za nekatere vaje boš potrebovala tudi pipetirno žogico, katero lahko kupiš v Sanolaborju ali podobnih trgovinah.

   Upam, da ti je bil odgovor v pomoč. Želim ti veliko uspeha pri začetku študija.

 4. Sem bodoči študent splošne kemije in me zanima ali je fizika težka na fakulteti? Na gimnaziji ( Kranj) sem jo sicer vedno imel odlično, a smo imeli zelo lahke teste in se bojim,da moje predznanje ne bo dovolj. Ali si moram umisliti inštruktorja?
  Lp, Vid

  • Pozdravljen,

   težko je sicer reči kar na pamet, ampak predvidevam, da ti bo predznanje zadoščalo – seveda ob rednem obiskovanju predavanj in vaj iz tega predmeta. Tudi sam sem imel ta predmet v prvem letniku in mi ni prestavljal težav, le splača se sproti potruditi na obeh kolokvijih, kot pa potem na izpitu (z dvema pisnima kolokvijema se lahko pri fiziki namreč rešiš pisnega izpita, ki se ga piše iz celoletne snovi, medtem ko sta kolokvija vsakič nekje pol snovi).

   Upam, da sem ti bil kaj v pomoč, če te še kaj zanima, pa kar vprašaj.

 5. Živijo,
  diplomiral sem po starem programu VSŠ Kem tehnologija leta 2012. Zanima se za študij Industrijske farmacije oz Kemije (2.stopnja); oba sta po bolonjskem programu. Moram opraviti kakšne diferencialne izpite ali izpolnjujem pogojem za vpis na oba študija. Kakašne imam možnosti za vpis na druge podiplomske programe v okviru Univerze v LJ?
  hvala

 6. Mene pa zanima, kaj vse moram urediti preden lahko diplomiram. Kaj moram oddati v referat?
  Študirala sem po starem programu in je že več kot dve leti od poteka statusa. Vem, da moram plačati. Oddati moram prošnjo za imenovanje mentorja, načrt eksperimentalnega dela in pred prijavo teme se mi zdi, da še neko prošnjo za opravljanje diplome (ne vem na koga jo moram nasloviti). To stane 88 EUR. Je kje kakšen obrazec za to?

 7. Žiujo. Sem bodoča študentka in me zanima, kje bi lahko dobila učbenike program kemijska tehnologija.

  • Pozdravljena, obvezne skripte za vajein te zadeve, se da kupiti na faksu v prodajalni na dvorišču za fakulteto, poleg nove predavalnice. Kar se tiče pa učbenikov pa najbolje da počakaš, kaj bodo svetovali profesorji.

   Lep pozdrav, Luka

 8. Mene zanima, kje bi se dalo dobiti kakšne PP predstavitve iz naslednjih predmetov (smer biokemija): fizikalna kemija (1, 2), organska kemija (1, 2), struktura atomov in molekul, instrumentalne metode analize, spektroskopske metode v kemiji, molekularna biologija, molekulsko kloniranje, molekularna imunologija z imunokemijo in funkcijska genomika.

Napiši komentar